EN | TR

Genel İngilizce Muafiyet Sınav Duyurusu

12 Eylül 2023 Salı

Sevgili Öğrenciler;
2023-2024 Öğretim Yılı Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II (İngilizce) derslerinin
 Muafiyet Sınavı 02 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 14.00’de yüz yüze yapılacaktır. 

Açıklamalar:


1- Üniversitemizin zorunlu hazırlık programı olan bölümler haricindeki bölümlerine yerleşen öğrencilerimiz, ilk yılda Yabancı Dil (İngilizce) I-II derslerini almak zorundadırlar. Yeterli yabancı dil bilgisi olan öğrencilerimiz Genel İngilizce Muafiyet Sınavı’na katılarak bu sınavda başarılı oldukları takdirde bu derslerden muaf olabilirler.

2- Bu sınav eğitimin tamamen Türkçe olarak yürütüldüğü bölümlerdeki öğrencilerin, öğrenim programlarının birinci yılında okutulmakta olan Yabancı Dil I ve II (Temel İngilizce I ve II veya bazı bölümlerdeki adıyla İngilizce I ve II) derslerinden muaf olmak için girilen muafiyet sınavını kapsamaktadır.

3- Muafiyet sınavı, çoktan seçmeli 50 sorudan oluşmakta ve 60 dakikalık süreyi kapsamaktadır.

4- Yönergenin Yedinci Bölüm, Madde 18, 4. bendine istinaden; (4) Bu muafiyet sınavına girmek zorunlu değildir. Sınava girmeyen öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil derslerini almakla yükümlüdür. Sınava girmek isteyen öğrenciler, kaydolduğu ilgili birime dilekçe verirler ve sınava girecek öğrencilerin listesi Yüksekokul Müdürlüğüne iletilir.

5- Sınav başvuru tarihini ve diğer önemli tarihleri takip etmek öğrencinin sorumluluğundadır. Muafiyet sınavına giremeyen öğrenci için telafi sınavı ve/veya mazeret sınavı yapılmaz.


Genel İngilizce Muafiyet Sınavına başvurmak için lütfen tıklayınız
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3Wdn4s1ylZkl43iAoV7od6TNhlf8SNCr8SaEWeIX3VcOTMQ/viewform?pli=1