EN | TR

Bölümümüz Öğretim Üyesine TÜBİTAK 2218 Doktora Sonrası Yurtiçi Araştırma Bursu

11 Nisan 2022 Pazartesi

Proje Başlığı

Boru Demetlerinde Dairesel ve Dairesel Olmayan Kesite Sahip Boruların Kullanılmasının Entropi Üretimi Küçültme Yöntemi ile Optimizasyonu ve Deneysel olarak İncelenmesi

Proje Yürütücüsü

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Nasıf KURU

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

Makine Programı

Araştırma Yapılacak Kurum

Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi

2022-2023

Danışman

Doç. Dr. İlyas KARASU

Konu

Boru demeti ısı değiştiricileri, soğutma, enerji üretimi, ısıtma, havalandırma, iklimlendirme, elektronik çiplerin soğutulması, uzay ve otomotiv endüstrisinde, birçok uygulamada kolay ve verimli olmasından dolayı tercih edilmektedir. Proje kapsamında, boru demetlerinde bilinen geometrik profiller (silindir/elips/kama) için entropi üretiminin ve hacmin minimum olduğu en uygun geometrik profilin sayısal optimizasyon çalışmaları neticesinde belirlenmesi ve deneylerinin yapılması, son olarak da yeni bir boru profilinin elde edilmesi için sayısal optimizasyon çalışmalarının yapılması ve elde edilen boru profiline ait deneylerin yapılması hedeflenmektedir.